Saničanin: Svakom igraču ne treba biti teško doći na okupljanje bez obzira na period u godini

Bh. defanzivac stigao na Ilidžu

Saničanin: Svakom igraču ne treba biti teško doći na okupljanje bez obzira na period u godini

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Danske.

Ekipa naše reprezentacije će u nešto drugačijem sastavu nastupiti u naredne dvije utakmice, a selektor Ivaylo Petev odlučio je da većinom pozove igrače koji nisu imali priliku da se naigraju u dresu naše selekcije.

To će sigurno biti prilika za mnoge od njih da dokažu da zaslužuju svoje mjesto u reprezentaciji, a Petev je poručio da će u ove dvije utakmice svi dobiti šansu za igru.

Na okupljanje stigao je i defanzivac Vojvodine, Siniša Saničanin, koji je otkrio svoja očekivanja za naredne utakmice našeg tima.

"Svaki igrač koji dobije poziv nebitno koji je to period u godini ne treba da mu bude teško. Mislim da svakom momku koji je ovdje na spisku i koji se odazvao da mu to nije teško i da je to velika čast i zadovoljstvo kao što je meni. Svi smo mnogo sretni što smo ponovo tu, dosta novih momaka i nadam se da ćemo se ugrati što bolje i odraditi maksimalno ove dvije utakmic i doći do što boljeg rezultata iako su ovo prijateljski mečevi", rekao je Saničanin i nastavio.

"Kao što sam rekao ima dosta novih momaka i nadam se iskreno pozitivnom rezultatu. Svaki meč koji igramo trebamo da idemo na pobjedu. Dosta novih igrača i trebat će tu dosta uigravanja, ali nadam se da će sve izgledati kako treba".

Oglasi

Saničanin je na kraju poručio da je stigao zdrav na okupljanje i da će biti na raspolaganju selektoru za obje utakmice.

"Hvala Bogu zdrav sam. Nadam se i da će svi momci koji su tu biti zdravi i da će dati 100% svojih mogućnosti", zaključio je naš defanzivac na kraju.

Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne srijede igra na Grbavici protiv Crne Gore, dok četiri dana kasnije Zmajeve očekuje utakmica u gostima protiv Danske.

Petev je za ove utakmice pozvao sljedeće fudbalere:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Top Komentari

Keno
Tako je Sinisa, reci im
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi