Sipović: Svi koji misle da je lako igrati u Kataru se žestoko varaju

Bivši defanzivac Željezničara igra za Umm Salal

Sipović: Svi koji misle da je lako igrati u Kataru se žestoko varaju

E. Čaušević

Bh. fudbaler Enes Sipović početkom ove godine napustio je Željezničar i odlučio je karijeru nastaviti u dresu katarskog Umm Salala.

Ovaj 29-godišnji defanzivac potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine i od dolaska u Katar za svoj novi klub upisao je šest nastupa. Naravno, pauza zbog koronavirusa je poremetila njegove planove, ali sezona u katarskoj QSL ligi se konačno nastavlja krajem ovog mjeseca.

Sipović je u razgovoru za katarske medije izjavio da je pratio dešavanja u ovoj ligi i prije dolaska, te da je poprilično bio upoznat šta ga očekuje u novom izazovu njegove fudbalske karijere.

"Pratio sam QSL ligu prije nego što sam došao ovdje. Stigao sam u decembru i zadovoljan sam kako sve ide. Ovo je teška liga i svi koji misle da je lako igrati u Kataru se žestoko varaju. Čak i velike zvijezde koje dođu ovdje moraju naporno raditi kako bi ostale u formi i opravdali očekivanja", rekao je Sipović.

On je priznao da je koronavirus napravio dosta problema što se tiče fudbala, ali je poručio da nemaju izbora i da se svi moraju prilagoditi na sve ovo što se dešava.

"Koronavirus nas je poremetio malo. Ovo nam je prvo iskustvo sa online treninzima i slično. To posebno nije lako za trenera, ali nemamo izbora. Sada gledamo naprijed i konačno smo na okupu uz sve te posebne mjere".

"Nakon odmora i testa na Covid-19 dvije sedmice smo bili kao u karantinu u hotelu. Tokom toga smo individualno trenirali i fokusirali smo se na poboljšanju fizičke spreme. Sada treniramo zajedno i sve to bolje izgleda. Nadam se da ćemo biti spremni za nastavak sezone nakon nekoliko prijateljskih utakmica".

Opisao je i šta igrači rade tokom svih posebnih mjera u Kataru.

"Izbjegavamo bliski kontakt kada god je to moguće. Ne ostajemo zajedno u teretani i uvijek tu može biti četiri ili pet igrača maksimalno da treniraju. Kući se spremimo za trening i ne ulazimo u svlačionice. Ipak, nadam se da će se uskoro sve vratiti u normalu".

Sipović je imao priliku u svojoj karijeri da igra u Rumuniji, Belgiji, Maroku, Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini.

"Sve te lige su posebne na svoj način. Postao sam profesionalac veoma mlad. Kada poredim te lige s katarskom niti jedna nema infrastrukturu kao Katar. Ovo je najbolje mjesto za fudbal. Organizacija je na vrhunskom nivou i radujem se nastavku karijere ovdje", zaključio je bivši igrač Željezničara.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi