Sir Alex Ferguson je najveći gospodin u svijetu fudbala i to je ponovo dokazao

Parker ostao bez riječi kada je dobio poruku

Sir Alex Ferguson je najveći gospodin u svijetu fudbala i to je ponovo dokazao

E. Čaušević

Claudio Ranieri prije nekoliko dana dobio je otkaz na klupi Fulhama, a umjesto njega trener će biti Scott Parker.

Nekadašnji fudbaler Chelseaja dobio je neočekivanu priliku da se pokaže kao trener i to na klupi kluba iz Premiershipa. Iz Fulhama su odlučili da će Parker biti privremeno rješenje, ali postoji mogućnost da zadrži posao ukoliko Fulham izvuče iz očajne serije loših rezultata.

Za nekadašnjeg reprezentativca Engleske ovo je prvi ozbiljniji trenerski posao, a do sada je radio samo kao pomoćnik. Parker je svjestan da je pred njim veliki izazov, ali je spreman da iskoristi ovu šansu.

Novi trener Fulhama priznao je za engleske medije da nije znao da ima toliko prijatelja, jer mu telefon neprestano zvoni nakon što je izabran za trener ovog tima. Međutim, jedna poruka ga je posebno ostavila bez teksta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemam zaista mnogo prijatelja, ali telefon ne prestaje da zvoni. Dobio sam nekoliko sjajnih poruka, ali sam ostao bez riječi kada mi je poruku poslao Sir Alex Ferguson. To je nevjerovatno i sjajno s njegove strane da mi poželi sreću u prvom trenerskom poslu. Ovo je za mene inspiracija i dokaz da je on veliki gospodin", rekao je Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi