Ferguson je bio slab samo na jednog igrača, uvijek ga je puštao sa famoznog "ribanja"

Patrice Evra otkrio

Ferguson je bio slab samo na jednog igrača, uvijek ga je puštao sa famoznog "ribanja"

Admin Čaušević

Patrice Evra je otkrio do sada neke nepoznate detalje iz svlačionice Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson je postao poznat po famoznom "ribanju" igrača nakon svakog slabog rezultata, međutim jednom igraču je znao gledati kroz prste.

Evra je otkrio da je Paul Scholes bio taj koji je izbjegavao slušanje kritika jednog od najboljih menadžera u historiji fudbala.

"Jedini igrač kojeg Ferguson nikad nije ribao bio je Paul Scholes. Kada bi se mučili trener bi uvijek govorio dajte loptu Sholesu, on je taj koji kontroliše igru. On je taj koji kontroliše tempo. On je bio srce Uniteda."

Scholes je cijelu karijeru proveo igrajući za Manchester United sa ukupno 718 nastupa i postignutih 155 golova. Oprostio se 2011. godine, a vratio se sezonu kasnije kako pomogao Đavolima koji su bili u krizi.

"Krili su to do posljednjeg trenutka. Sjećam se da sam ja bio taj koji je ušao u svlačionicu, pogledao sam i vidio Scholesov dres."

Oglasi

"Svi su bili u čudu. To je bilo važnije od utkamice. Ferguson je morao da nas smiruje, a mi smo vrištali, bili smo presretni. Nismo čak ni morali igrati."

"Zato je Ferguson najbolji trener u historiji jer je znao za reakciju i kakav utjecaj će na nas imati da vratimo samopouzdanje i vjeru u sebe."

Sve to se dešavalo oči utakmice FA Cupa protiv Manchester Cityja. Crveni đavoli su na kraju dobili meč rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ferguson je 1986. godine preuzeo slavni klub sa kojim je osvojio 13 titula u Premier ligi, pet FA kupova, četiri Liga kupa i dvije titule evropske Lige prvaka.

Osvojio je i Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup i 10 trofeja Community Sheilda i prosto ne postoji čovjek koji je više dao jednom klubu nego što jde Škot Manchesteru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi