Široki Brijeg i Vitez danas otvaraju novo kolo Premijer lige

Meč se igra na Pecari

Široki Brijeg i Vitez danas otvaraju novo kolo Premijer lige

S. Mlaćo

Danas se igra prvi susret 8. kola lige za opstanak Premijer lige BiH u kojem će snage odmjeriti NK Široki Brijeg i NK Vitez.

Širokobriježani su u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" savladali FK Sarajevo u prvom susretu finala Kupa BiH sa 1:0, te imaju veliku prednost pred revanš na Pecari.

Jasno je da su sve njihove misli već odavno poređene ovom takmičenju, pa je sigurno da će danas nastupiti u dosta izmijenjom sastavu u odnosu na meč Kupa, te da će priliku dobiti igrači koji do sada nisu imali pretežno veliku minutažu.

“Moramo pobijediti jer je za nama niz od četiri poraza bez postignutog pogotka. Moramo shvatiti Vitez krajnje ozbiljno i pobijediti. Matematički još nismo sigurni, a morali smo biti”, kazao je za SportSport.ba junak pobjede iz Sarajeva Josip Barišić.

Sa druge strane za Vitez je ovo jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. Vitežani su veoma lošim partijama u drugom dijelu sezone  doveli se u veoma nezgodnu situaciju, te za Metallegheom zaostaju tri boda i danas im igra samo pobjeda.

Trenera Viteza Slavena Musu može radovati što nema kartoniranih igrača, te se u ovom klubu nadaju da dobrom partijom mogu slaviti na Pecari i uz poraz Metalleghea u Zenici izjednačiti se sa timom iz Jajca dva kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Pecari počinje u 17 sati, a pravdu će dijeliti Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva, sa svojim pomoćnicima Markom Perićem iz Mostara i Igorom Radakovićem iz Prijedora. Četvrti sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva, a delegat susreta Ramiz Omanović iz Bihaća.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi