Široki Brijeg dočekuje Mladost: Hoće li biti publike na tribinama?

Premijer liga BiH

Široki Brijeg dočekuje Mladost: Hoće li biti publike na tribinama?

Adnan Beganović

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, odnosno Takmičarska komisija danas je jednoglasno donijela odluku o povratku navijača na tribine u posljednja dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Vlada Republike Srpske, odnosno, Republički štab za vanredne situacije na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”, iz FK Borac su uputili molbu nadležnim tijelima FSBiH da dozvole povratak publike na stadione klubova čija sjedišta se nalaze na području gdje je to dozvoljeno od strane kriznih štabova.

Tako će Krupa, Borac i Radnik iz Bijeljine do kraja sezone odigrati po jedan meč na domaćem terenu uz prisustvo gledalaca, dok klubovi iz Federacije Bosne i Hercegovine neće imati tu čast, pa se s pravom postavlja pitanje da li su ovom odlukom stavljeni u neravnopravan položaj.

Ipak, jedan klub iz većeg bosanskohercegovačkog entiteta mogao bi svoj preostali domaći meč odigrati pred publikom, a radi se o Širokom Brijegu.

Naime, krizni štab Zapadno-hercegovčkog kantona dozvolio je prisustvo određenog broja gledalaca na sportskim dešavanjima (od početka februara do sredine marta ista odluka) tako da po novoj odluci Fudbalskog saveza BiH u kojoj se striktno ne spominju odluke entitetskih kriznih štabova, i na Pecari mogu biti prisutni gledaoci.

Međutim, kako SportSport.ba nezvanično saznaje, problem je što su iz Širokog Brijega, MUP-u već najavili susret i to po starom COVID protokolu, odnosno bez prisustva publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će se nešto promijeniti, odnosno da li će na Pecari biti prisutni gledaoci u nedjelju, trebalo bi se zvanično saznati danas.

Podsjetimo, Široki Brijeg u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine igra protiv Mladosti. Izabranici Tonija Karačića, jedno su od najprijatnijih iznenađenja sezone i u borbi su za izlazak na evropsku scenu. Dva kola prije kraja imaju 53 boda, koliko ima i Zrinjskim dok je velež trećeplasirani sa dva boda više.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Pustiti publiku na sve stadione ili nikako, u suprotnom je neregularno.
0 0
arbajram
glupi ste ako ne dovedete publiku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi