Sarajevo željelo Kuprešaka, on ipak ostaje na Pecari

Rođen je u Orašju, a u Premijer ligu je stigao iz Osijeka

Sarajevo željelo Kuprešaka, on ipak ostaje na Pecari

S. Mlaćo
U FK Sarajevo vrijedno tragaju za pojačanjima kako bi u drugom dijelu sezone popravili loš ukus iz prvog dijela i konačno obradovali navijače. Za sada je na Koševo stigao Ilija Martinović, defanzivac rođen u Crnoj Gori, iz Igmana bi trebao doći lijevi bek Elvir Duraković, a postojala je i mogućnost dolaska člana NK Široki Brijeg Mihaela Kuprešaka.

U FK Sarajevo vrijedno tragaju za pojačanjima kako bi u drugom dijelu sezone popravili loš ukus iz prvog dijela i konačno obradovali navijače. Za sada je na Koševo stigao Ilija Martinović, defanzivac rođen u Crnoj Gori, iz Igmana bi trebao doći Elvir Duraković, a postojala je i mogućnost dolaska člana NK Široki Brijeg Mihaela Kuprešaka.

Kuprešak iza sebe ima sjajnu polusezonu na Pecari, pokazao je svoje kvalitete i nije ni čudo što su se javile brojne ponude. Jedna od njih je bila sa Koševa, no saznajemo da su zastupnici nogometaša odlučili da on do kraja sezone ostane na Pecari.

Iz FK Sarajevo su bili veoma uporni, imali su veliku želju da 21-godišnjak rođen u Orašju obuće bordo dres, no to se sigurno neće desiti do ljeta, što je potvrđeno za SportSport.ba.

Kuprešak je u NK Široki Brijeg stigao iz drugog tima Osijeka i brzo opravdao očekivanja. Upisao je 16 nastupa u Premijer ligi uz po jedan pogodak i asistenciju.

Oglasi

Radi se o nekadašnjem omladinskom reprezentativcu Hrvatske koji će prema svemu sudeći iz Premijer lige napraviti veoma kvalitetan transfer.

Prepoznali su to i na Koševu, no za sada od prelaska Kuprešaka u njihove redove nema ništa, ali ko zna šta nosi budućnost. U bordo klubu će sigurno pratiti ovog 21-godišnjaka i u drugom dijelu sezone kada će on sa Širokim Brijegom pokušati izboriti Evropu.

Podsjetimo, jučer je na Koševu predstavljen Ilija Martinović koji stiže iz Uzbekistana.

 Nakon crnogorskog Lovćena Martinović je još igrao za Aluminij, Maribor, Chernomorets i Dečić, a u Sarajevo stiže iz Pakhtakorua. Radi se o ekipi iz Uzbekistana sa kojom je u protekloj sezoni bio prvak. Martinović je također za Crnu Goru upisao tri nastupa.

Ugovor između Sarajeva i Martinovića potpisan je u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Kako SportSport.ba saznaje, blizu potpisa za FK Sarajevo je i lijevi bek Igmana iz Konjica Elvir Duraković. Duraković iza sebe ima kvalitetnu polusezonu u Igmanu, a transfer je u fazi realizacije.

Duraković je ponikao u NK Iskra, a zatim nastupao za kadete i juniore Željezničara, te juniore Zrinjskog, kasnije i NK Bratstvo, FK Tuzla City i FK Igman Konjic.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Igmanom je izborio plasman u Premijer ligu, te u prvom dijelu sezone bio itekako zapažen. Povezivao se sa više klubova i bilo je jasno da će promijeniti sredinu, a najkonkretniji su bili sa Koševa.

Duraković je nastupao i za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, a u prvom dijelu premijerligaške polusezone iza nas upisao je 18 nastupa uz jedan prekrasan pogodak i dodao je pet asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ako kuprešak misli praviti inozemni transfer tada mora odraditi jednu sezonu u zrinjskom.
2 7
SamoSiroki
Neka te kod nas, barem još dvije godine
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi