Široki Brijeg raskinuo ugovore s trojicom fudbalera

Potvrđeno s Pecare

Široki Brijeg raskinuo ugovore s trojicom fudbalera · Zvanično

E. Čaušević

Široki Brijeg se sprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već sada jasno je da će biti u ovom timu određenih promjena.

Mnogi bh. premijerligaši koriste zimsku pauzu za promjene u igračkom kadru, a to je slučaj i na Pecari jer je Široki već doveo nekoliko novih fudbalera.

Međutim, ima i onih koji na Pecari nisu opravdali očekivanja zbog čega su čelnici kluba pojedincima odlučili da se zahvale na saradnji.

Široki je potvrdio danas da su raskinuli ugovore s trojicom igrača, a to su Nicholas Llanos, Petar Kolenda i Petar Turković.

Klub s Pecare dogovorio je s ovim igračima sporazumne raskide ugovora i oni sada imaju mogućnost bez obeštećenja da pronađu novi angažman.

"Hrvatski internacionalac kolumbijskog podrijetla Nicholas Llanos na Pecaru je stigao u lipnju 2021. godine. U plavo-bijelom dresu upisao je 21 nastup i postigao jedan pogodak, a prvi dio sezone proveo je u redovima hrvatskog drugoligaša Croatije iz Zmijavaca.

Oglasi

S druge strane, osamnaestogodišnji Petar Kolenda do sada je igrao za juniore Širokog Brijega, a upisao je i četiri nastupa za seniorsku momčad.

Petar Turković je imao najmanje staža na Pecari. Stigao je uoči sezone i upisao samo dva nastupa za Plavo-bijele.

Llanosu, Kolendi i Turkoviću se zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i želimo im sve najbolje u nastavku karijere", saopštili su iz Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prvog dijela sezone Široki Brijeg se nalazi na 2. mjestu tabele sa 36 osvojenih bodova. Vodeći Zrinjski ima tri boda više i utakmicu manje.

Drugi dio sezone Široki Brijeg će otvoriti domaćim Kup susretom sa Tuzla Cityjem, dok u prvenstvu na otvaranju gostuju u Banjoj Luci.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi