Takmičarska komisija odlučila: 3:0 za Široki i suspenzija Pecare!

Nakon incidenta na meču Široki - Sarajevo

Takmičarska komisija odlučila: 3:0 za Široki i suspenzija Pecare! · Saznajemo

E. Čaušević

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o meču Širokog Brijega i Sarajeva koji je prekinut za vikend na Pecari.

Nakon incidenta koji se desio na Pecari na meču Širokog i Sarajeva u kojem su dva igrača gostujućeg tima pogođena predmetima od strane navijača domaćeg tima Takmičarska komisija je registrovala ovaj meč 3:0 u korist domaćeg tima, te je suspendovala stadion Pecara.

Sutra će zasjedati Disciplinska komisija NSBiH povodom istog slučaja. Disciplinska komisija će odrediti visine kazne, te objaviti na koliko će biti suspendovan stadion Širokog Brijega.

Podsjećamo, ovaj incident desio se u samom finišu utakmice pri rezultatu 2:0 za Široki Brijeg. Domaći navijači su pogodili dvojicu igrača Sarajeva, a nakon toga sudija je prekinuo meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je odlučeno da se utakmica nastavi iz tabora Sarajeva odbili su da izađu ponovo na teren, te su se presvukli i napustili su stadion Pecara.

Nakon prekida na sastanku u kriznoj sobi je odlučeno da su stvoreno uslovi za nastavak meča, no iz Sarajeva nisu bili takvog mišljenja i odbili su to i zbog toga je ovaj meč zapravo registrovan rezultatom 3:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Super, kad bude neka bitna tekma na hasetu, povedemo 1-0, treba pogodit par ljudi i 3-0 za nas. Pisam se po savezu.
69 12
Ende
Cuj 3 0 za siroki... hahhaah... smijesno Pa kako je sarajevo moglo nastaviti utakmicu, sve izmjene izvrsene, a domaci navijaci povrijedili dvojicu igraca sarajeva. I jos ni jitne nisu imali na stadionu... smiiiijesno
29 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi