Zar su u NK Široki Brijeg zaboravili kako izgleda Koševo?

Slučajno ili ne - Širokobriježani su u pozadinu stavili pogrešan stadion

Zar su u NK Široki Brijeg zaboravili kako izgleda Koševo?

Edmir Škorić

Jedan od derbija 29. kola Premijer lige BiH igra se na Koševu u subotu u večernjem terminu od 20:30 sati, a snage će odmjeriti stari rivali Sarajevo i Široki Brijeg.

Sarajevo će drugu utakmicu igrati na svom terenu. Nakon 1:0 pobjede nad Tuzla Cityjem, vrijeme je za ogled sa Širokim Brijegom. Na snazi je i dalje bojkot Hordi zla, ali vjeruje se da će ponovo tribine Koševa biti dobro ispunjene jer se neki jednostavno ne mogu odoliti dojmu da je njihovom timu sada najpotrebnija podrška.

Bordo klub u ovaj meč ulazi kao favorit nakon dobre serije i na krilima velike pobjede nad Zrinjskim u Mostaru (3:2).

Ekipa predvođena Mirzom Varešanovićem zauzela je treće mjesto na tabeli i želi tu i ostati na kraju, kako bi turbulentnu sezonu okončala nastupom u Evropi, što bi se svakako okarakterisalo kao veliki uspjeh.

Ponovo će ulaz na najveći stadion u BiH biti besplatan, što će biti dodatni mamac za mnoge Sarajlije da dođu i da podrže ekipu Sarajeva. U prilog ide i večernji termin i, po svim prilikama, dobro vrijeme. Steći će se svi uslovi za odigravanje dobre utakmice.

Široki Brijeg nije u formi u kakvoj je bio ranije, ali je pobjedom nad Veležom dao jasnu poruku da ne odustaje od trećeg mjesta i plasmana u Evropu. Sada je samo bod razmaka između trećeplasiranog Sarajeva i četvrtoplasiranog Širokog, a u igri za poziciju broj 3 su i Željezničar s 42 te Velež s 41 bodom.

Oglasi

Širokobriježani su se već prijavili na stadionu Asim Ferhatović Hase i to sinoć u 21:47 uz poruku: "Nastavljamo borbu".

Interesantno da je u pozadini najavne fotografije stadion Željezničara, Grbavica. Nije valjda da su u NK Široki Brijeg zaboravili izgled Koševa? Čisto sumnjamo, s obzirom na to koliko puta su imali priliku da igraju na njemu.

Grbavica u pozadini umjesto Koševa: Koji je razlog za to?

Čini se da je Širokobriježanima draža Grbavica i da su se radije njome poslužili za ukras fotografije s kojom su najavili gostovanje ekipi Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo i Široki Brijeg dugogodišnji su rivali, njihove utakmice i na Pecari i na Koševu donose dosta neizvjesnosti, bilo je raznih nesuglasica između dva tima, ali ipak najviše ih se povezuje zbog tragedije koja se dogodila u Širokom Brijegu kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić. Prošlo je skoro 14 godina, ali na Koševu se ne zaboravlja 4. oktobar 2009. godine.

Možda će upravo sjećanje na nemile događaje biti razlog nekima da prekinu bojkot i da dođu na Koševo u subotu, te da daju dodatnu snagu igračima da ostvare značajan rezultat kako bi se primakli cilju. Teško da će bilo šta osim pobjede zadovoljiti ukuse bordo navijača, naročito nakon prikazanog u proteklih nekoliko sedmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Pa kakvi ste vi klošari,samo trazite svaku sitnicu da potpalite vatru! Pustite ljude da igraju lopte a raja da uziva,a vi ne s.e.r.i.t.e !!!!!
5 0
maco12
Ovog novinara treba prijaviti zbog govora mržnje.Pališ bezveze i onda kad bude nered svak kriv osim tebe mišu mali.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi