Mreže mirovale na Pecari u okršaju Širokog Brijega i Tuzla Cityja

Podijelili bodove

Mreže mirovale na Pecari u okršaju Širokog Brijega i Tuzla Cityja

E. Čaušević, foto: A. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su remizirali na svom terenu protiv Tuzla Cityja (0:0) u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo uzbuđenja na Pecari. Igralo se većinom na sredini terena, te nije bilo nekih opasnijih prilika pred golovima današnjih rivala.

Tuzla City je prvu izgledniju šansu imao u 25. minuti kada je Badji bio s loptom, ali je Jurić sjajno reagovao.

Prvu veliku priliku na današnjoj utakmici vidjeli smo tek u 45. minuti i to pred golom Širokog Brijega. U šanski je bio Mišić koji je došao do lopte nakon nesporazuma stopera domaće ekipe, ali je šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu mnogo bolja predstava na Pecari. Prvi su zaprijetili domaći več u 50. minuti. M. Jurić glavom nakon kornera šutira, ali Fejzić to brani krajnjim naporom snage. Ovo je bio tek prvi udarac u okvir gola na meču.

Već u narednoj minuti ponovo prijeti Široki. Ovaj put pokušao je Musa sa nekih desetak metara, ali lopta ide visoko preko gola Tuzla Cityja.

Oglasi

U 65. minuti prijete i gosti iz Tuzle. Ovaj put nakon centaršuta pokušao je Barišić golavom, ali gola nije bilo.

Široki Brijeg je u finišu utakmice mogao do pobjede. Domaći su imali nekoliko velikih prilika i nevjerovatno je da na kraju nisu uspjeli da zatresu mrežu gostujućeg tima.

U 84. minuti domaći ne koriste stopostotnu priliku. Ikić sa pet metara potpuno sam ne uspjeva pogoditi mrežu Tuzlaka i šalje loptu pored gola Fejzića.

Samo dvije minute kasnije ponovo prijeti Široki. Ovaj put Majić je ubacio oštro s desne strane, ali Jurilj za djelić sekunde kasni i nije uspio da pošalje loptu u mrežu gostiju.

Do kraja utakmice Tuzla City je uspio da odbrani svoju mrežu, te je na kraju meč na Pecari završio bez golova.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Široki Brijeg - Tuzla City 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Čuljak, Raguž, Stanić, Vukoja, Zachara, S. Jurić, Begić, M. Jurić, Musa, Ikić.

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Crnkić, Karjašević, Badji, Mišić, Doffo, Lučić, Morris, Đerić, Mešinović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
savjet za tc ,ugledajte se malo na Slobodu bez novca ali tusu negdje,dzaba vam novci moji sinovci,nejede meso onaj ko ima nego onaj stoje naviko.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi