Široki Brijeg u dva dana potvrdio odlazak dvojice igrača

Nakon Begonje otišao i Perković

Široki Brijeg u dva dana potvrdio odlazak dvojice igrača

E. Škorić

Nakon isteka jednoipogodišnjeg ugovora, Marko Perković je drugi igrač koji je napustio Široki Brijeg.

Perković (27) više nije član Širokog, što je potvrdio i klub s Pecare, pa ovaj defanzivac ima priliku da kao slobodan igrač potraži novi klub.

On je na Pecaru stigao u januaru 2018. godine iz RNK Split, a u dresu Širokog je odigrao 22 eča.

Široki mu se zahvalio na saradnji i poželio sve najbolje u budućnosti.

Jučer je klub potvrdio i odlazak Luke Begonje, s kojim je dogovoren sporazumni raskid saradnje iako je igrač imao još godinu dana ugovora.

"Želim se zahvaliti svima u klubu i svim suigračima koji su me otpočetka odlično prihvatili. U Širokom Brijegu sam se osjećao kao kod kuće. NK Široki Brijeg ne treba brinuti za budućnost, to je zdrava sportska sredina koja obiluje dobrim mladim igračima. Inače ne volim nikoga od svojih suigrača posebno izdvajati, ali moram to učiniti kada je u pitanju mladi Mateo Marić, koji je već sada odličan vezni igrač i može samo nastaviti napredovati", rekao je Begonja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnji veznjak u Široki je stigao prije dvije godine iz Lokomotive, a u dresu ovog kluba odigrao je 59 utakmica i postigao je tri gola.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi