Široki i Zrinjski sutra na Pecari
Široki je slavio u prvom pripremnom susretu odigranom u Međugorju protiv Zagreba rezultatom 1:0.

Pripreme za europske nastupe

Široki i Zrinjski sutra na Pecari

NK Široki Brijeg je u ponedjeljak nakon izvlačenja u Nyonu saznao svog protivnika u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Kuglice su Širokobriježanima dodijelile slovensku Olimpiju, ekipu koja je u slovenskom prvenstvu zauzela četvrtu poziciju u prošloj sezoni.

Iako je Široki Brijeg bio nositelj, sigurno da Olimpija neće biti lagan protivnik, prema riječima trenera Širokog Ive Ištuka nakon ždrijeba, šanse su podjednake za prolaz dalje.

Međutim, Širokobriježani još nisu u potpunosti upoznati sa ekipom Olimpije i njezinim mogućnostima pa su bilo kakve procjene  suvišne.

Također, izvučeni su i parovi za drugo pretkolo kvalifikacija, pa će tako Široki ili Olimpija, u drugom pretkolu put Beča, gdje ih čeka dosta atraktivan protivnik, Austria.

U slučaju da Široki Brijeg prođe Olimpiju, to će im biti drugo gostovanje u Austriji za redom, jer su u prošlom nastupu u Europi, u drugom pretkolu igrali protiv austrijskog Sturma (1:2,1:1 op.a.).

Momčad s Pecare sa pripremama je krenula 10. lipnja, igrači nisu imali previše vremena za odmor jer pretkola u Europskoj ligi kreću već 1.srpnja. Bile su planirane tri pripremne utakmice, sa Zagrebom u Međugorju je odigrana, a Široki je slavio golom Šilića iz slobodnog udarca 1:0. Utakmica sa Splitom je odgođena jer su Splićani otišli na pipreme u Sloveniju, a treću utakmicu Široki će odigrati sutra (subota 26.lipnja) protiv ekipe Zrinjskog na Pecari sa početkom u 20:15 sati.

To će ujedno biti i posljednja provjera pred gostovanje Širokobriježana u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu kada će momčad s Pecare put Slovenije gdje će se sastati sa ekipom Olimpije.

Svakako da je najveći plus i olakšavajuća stvar za trenera Ištuka što Široki nije puno mijenjao već je zadržao većinu igrača iz prošle sezone. Otišli su tek Martinović i Hrgović, te Veliz i Lisboa koji nisu ni nastupali, a došli su Weitzer, Roskam i mladi Zakarić, dok je za Široki potpisao i Ante Serdarušić, koji se međutim nikada nije ni pojavio na Pecari.

Što se tiče Hrgovića, on ima dogovor sa klubom da će pokušati pronaći inozemni angažman, a u slučaju da ne uspije, ponovno će zaigrati na Pecari.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.