Sarajevo velikom greškom golmana gubi na Pecari

Široki poveo

Sarajevo velikom greškom golmana gubi na Pecari

Edmir Škorić

Na Pecari se trenutno igra derbi susret osmog kola Premijer lige, a Široki je uspio da povede protiv Sarajeva sa 1:0.

Jako neizvjesno je večeras u Širokom, od početka se igra uglavnom između dva šesnaesterca, prijete i jedni i drugi s vremena na vrijeme, a na gol se čekalo sve do 74. minute.

Šahinović je napravio veliku glupost i mogao bi koštati svoj tim prvog poraza pod vodstvom trenera Simona Rožmana.

On je ispucao jednu loptu, bolje reći dodao do Chinedua koji ga lobuje sa 25 metara za 1:0. Nije još gotovo, ali Široki će po svemu sudeći ponovo ostati bez poraza i jedini je tim kojeg još niko nije pobijedio u Premijer ligi ove sezone.

Nakon primljenog gola, Sarajevo je svim silama krenulo po izjednačenje i ima dovoljno vremena za to, s tim da mora biti jako oprezno budući da će gosti iz kontri vrebati šansu da dotuku rivala.

Oglasi

U 79. minuti Mustafić je snažno pucao, lopta od bloka umalo završila u mreži, ali golman domaćih je izbacio u novi korner.

Treneri su odabrali početne sastave, pa tako za Široki igraju Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak i Tomić.

Za goste su starteri: Šahinović, Duraković, Oliveira, Hasić, Julardžija, Beganović, Avramovski, Aničić, Đuričković, Ziljkić i Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I jedni i drugi imaju po 13 bodova, ali zbog bolje gol-razlike bordo tim je vodeći i želi tu i ostati, a za to mu je neophodna pobjeda na teškom gostovanju, ali za sada je predaleko od toga.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Nije lijepo se smijati tudjoj nesreći
1 0
Kakaks
Ko brani pa jeli moguće vise ...i onaj kyermeh nije za federalne fuj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti