Široki u meču punom preokreta izbacio Sarajevo, ružne slike ponovo poslane sa Pecare!

Kup BiH, 1/8 finala

Široki u meču punom preokreta izbacio Sarajevo, ružne slike ponovo poslane sa Pecare!

Večeras je na Pecari igran meč osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva. U utakmici koja je obilovala prekidima, tenzijama i preokretima na kraju je bolji bio Široki - slavio sa 3:2 i izborio četvrtfinale Kupa BiH.

Domaći fudbaleri su bolje otvorili meč, krenuli sa presingom i stvorili nekoliko jako dobrih šansi. Treba istaći i da je meč nakratko bio prekinut u 15. minuti zbog problema sa reflektorom.

Dakle, prijetio je Široki preko Vukoje u par navrata, a najopasniji je bio njegov pokušaj iz 20. minute. Kovačević je bio savladan, ali je njegov topovrski udarac zaustavila prečka.

Pokušao je ubrzo i Jović, ali promjene rezultata nije bilo.

Potom je počelo prijetiti i Sarajevo. Pokušavali su Hebibović i Đokanović, ali je onda u 31. minuti poveo Široki kada je Dino Ćorić uspio zatresti mrežu gostiju iz Sarajeva.

Krenulo je nakon toga Sarajevo po izjednačenje, a do istog je došlo u 37. minuti. Istina, uz dosta sreće. Halid Šabanovć je vjerovatno želio centrirati sa desnog krila, ali mu je lopta prešla preko noge. Međutim, lopta je završila u golu pošto je njen let prevario golmana Širokog, pa su gosti došli do 1:1.

Finiš prvog dijela je pripao gostima, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Prvo je u nastavku zaprijetilo Sarajevo, preko Handžića, da bi se u 58. minuti u dobroj šansi našao Toni Jović. Ipak, šutirao je fudbaler Širokog preko gola.

U 60. minuti Sarajevo stiže do preokreta. Slabu reakciju odbrane Širokog i pogrešnu procjenu golmana iskoristio je Hebibović i pogodio za 1:2.

Hebibović i fudbaleri Sarajeva su ovaj gol proslavili blizu tribine na kojoj su se nalazili domaći navijači, koji su se krajnje nekorektno ponijeli, pa su prema gostujućim fudbalerima bacili nekoliko baklji. Tada međutim meč nije prekidan.

Igrala se 74. minuta kada su domaći imali dvije sjajne šasne, ali je prvo Kovačević sjajno odbranio šut Bagarića, a zatim je Ćorićev pokušaj izblokiran. Ipak, samo minut kasnije Kovačić pogađa za poravnanje, 2:2, nakon kornera i povratne lopte pred gol Sarajeva.

Međutim, tek što je Kovačić poravnao došlo je do prekida utakmice. Igrač Sarajeva, Anel Hebibović, je pogođen nepoznatim predmetom sa tribine, još predmeta je ubačeno u teren i sudija je poslao igrače u svlačionicu.

Nakon prekida koji je sigurno trajao 15-ak minuta, utakmica je nastavljena.

Nije puno trebalo domaćima, nakon što je meč nastavljen, da dođu do vodstva. Odigrali su igrači Širokog finu akciju, Franjić je odigrao povratnu, a Ivan Enin postigao eurogol za 3:2.

U posljednjih 15-ak minuta viđeno je dosta "sjeckanja" igre, arbitar je podijelio veliki broj žutih kartona, a tenzije su samo rasle i rasle.

To je kulminiralo u 85. minuti kada je došlo do gužve, naguravanja u kojem su učestovali čak i oni sa klupa dvije ekipe. Ipak, sudija Mujić je uspio to relativno brzo smiriti, a na kraju je isključio fudbalera domaćih Petra Franjića, dok je gostujućem igraču Dušanu Hodžiću pokazao žuti karton. Također, neko je na klupi Sarajeva dobio crveni karton.

Do kraja je ostalo 3:2 za Široki koji je izborio četvrtfinale Kupa BiH, dok se Sarajevo oprostilo od takmičenja kojeg je prošle godine osvojilo.

Kup BiH, 1/8 finala:

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo 3:2

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Matić, Barišić, Ćorić, Jović, Vukoja, Kovačić, Hrkač, Bagarić, Enin.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Velkoski, Milanović, Đokanović, Šerbečić, Handžić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
SAMO KRATKO DA SE JAVIM.I OPET ODOH.KO ZNA STA SAM DO SAD PRICAO ZNA!KLUBOVI VELIKE ŠESTORKE SARAJEVO VELEŽ ŽELJO SLOBODA CELIK BORAC UJEDINITE SE I IZBACITE OVU GAMAD IZ LIGE!! SVINJSKI I LIŠTICU.NAPRAVITE TAJNI SASTANAK UDRUZITE SE JER I SAMI STE U OVOJ IGRI I TESKO SE SVI MOZETE SAPRATI!!HRVATI DRZE KLADIONICE U BIH I PUNO KLUBOVA RADI NEPARICE NA TAJ NACIN UZIMA PARE.SAMO SA OVIM PONASANJEM SVI SAMI SEBI PRAVITE SVOJ KRAH!!SJETITE SE MOJIH PISANJA DO SAD.I REZIMIRAJTE STO PISAO SAM.IAKO SE OVE GODINE STELI KOSTO SVI VIDIMO ZELJI SVE DA OSVOJI OPET I TAKAV ZELJO JE MOJ AL SARAJEVO VIŠE VOLIM POSLIMOGA.VELEŽA.POKUSAJEM DA NE ZAMRZIM CELIK RADI OVIH LIKOVA STO PISU VAKO,I NADAM SE DA SU TO SVE UBACENI ŠKUTORI DA SIRE NEPRIJATELJSTVO,ZAO MINJE SLOBODE DAVNO SAM GOVORIO JAK CITY JE KRAJ SLOBODE.A BORAC KAKAV GOD DA JE NIJE KO LATIN ŠKUTORSKI OPET JE DRUKCIJI NIJE BAREM PODMUKLI.AKO SE UJEDNIS ŠESTORKO DA IZBACITE OVE ULJEZE U NASOJ LIGI LIŠTICU I SVINJSKI OVU GAMAD.NI SAVEZ KOJI IM TITRA JAJA RADI PARA I KLADIONICA..NEMOZE VAM NISTA.I UJEDINITE SE PROTIV SAVEZA DA GAMAD ODU U DA DODJU LJUDI U NJEGA KOJI SU FUDBAL IGRALI..I PORED TOGA STO CE SE U SKORIJE VRIJEME IZNJETI OD STRANE NE BIH .PROCES NAMJESTANJA PRVENSTAVA U BIH ZAJEDNO SA SAVEZOM.VEC SAM PISAO .KLUBOVI VELIKE ŠESTORKE SAD JE RED NA VAS I POGODAN TRENUTAK DA SEBI URADITE PUT KA BOLJOJ BUDUCNOSTI.INACE BICE VAKO KO DO SADA.JEDNO PITANJE SVIMA VAMA? KOJI SAVEZ BI TOLERISAO UBISTVO VEDRANA DA NE IZBACI LIŠTICU IZ LIGE??
24 15
Đuka
Čestitke , nek' ste s****li ove nacionaliste,koji mrze sve sto nije bosnjacko
7 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi