Široki u nastavku slomio Laktaše

Bodovi ostaju na Pecari

Široki u nastavku slomio Laktaše

Široki je tek u drugom poluvremenu slomio otpor Laktaša, te na kraju došao do ubjedljive pobjede rezultatom 3:0.

Široki se dugo mučio sa gostima iz Laktaša. Domaći su od samog početka susreta imali mnogo više od terenske inicijative, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Odlične prilike su u prvom poluvremenu propustili Vareja, Mirko Hrgović i Wagner, a gosti su potpuno prepustili teren Širokobriježanima i svoju priliku tražili u kontranapadima.

Novaković je pred kraj prvog dijela iz jedne kontre mogao dovesti Laktaše u prednost, ali iako se našao u poziciji jedan na jedan sa golmanom domaćih Dejanom Bandovićem, nije uspio zatresti mrežu, pa se na odmor otišlo bez golova, 0:0.

U nastavku Široki je dodatno pojačao pritisak na gol Laktaša. Prvu priliku u nastavku imao je Vareja na asistenciju Wagnera, ali nije bio precizan. Široki je poveo u 51. minuti, nakon što je jedan igrač Laktaša igrao rukom u svom šesnaestercu, sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač za vodstvo Širokog bio je kapiten Dalibor Šilić.

Vareja se u ovom susretu poprilično ispromašivao, ali se Argentinac iskupio golom u 69. minuti, s kojim je Široki i zapečatio pobjedu protiv Laktaša. Pred sam kraj susreta Šaraba je dugo držao loptu pred svojim šesnaestercom, a to je iskoristio Mišić, koji mu je uzeo loptu i potom pogodio za konačnih 3:0.

Široki Brijeg - Laktaši 3:0


Stadion Pecara. Gledatelja: 600.  Strijelci: 1:0 - Šilić (52-penal), 2:0 - Varea (70), 3:0 - Mišić (87). Žuti kartoni: Wagner, Markić (Široki), Zečević, Popović, Mikić, Šaraba (Laktaši)

ŠIROKI: Bandović, Diogo (od 62. Martinović), Barišić, Ćutuk, Markić, Renato, Vagner, Šilić, Varea (od 85. Glavina ), Hrgović (od 75. Mišić), Ivanković. Trener: Toni Karačić.
LAKTAŠI: Šejić, Popović, Bajić, Zečević, Šaraba, Stjepanović (od 69. Memišević), Grujić, Đelmić (od 68. Tosunović), Mikić, Mirković, Novaković (od 64. Vranešević). Trener: Dragoslav Stepanović.
Sudac: Tomislav Čuić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.