Širokobriježani slavili u Gabeli

20. kolo Premijer lige BiH

Širokobriježani slavili u Gabeli

Jedan od dva hercegovačka derbija odigrao se danas u Gabeli, gdje je Široki Brijeg kao gost slavio s 2:1 protiv GOŠK-a.

Gosti su počeli silovito i prvu priliku je imao Varea, ali je njegov šut bio neprecizan. Domaći su odogovorili ofanzivom i do vodstva su došli u 22. minuti. Karić je uposlio Tomića, a ovaj je matirao Luku Bilobrka za 1:0.

Međutim gosti nisu posustajali te su u  39. minuti postigli pogodak za 1:1. Na ubačaj Wagnera, Varea je sjajno reagovao te poravnao rezultat. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku obje ekipe su bile opasnije i ofanzivnije ,međutim gosti su svoju ofanzivu krunisali pogotkom 82. minuti. Mišić je pogodio za prednost ekipe Širokog Brijega.

Na kraju iako je ekipa GOŠK-a ostavila dobar utisak, sva tri boda odlaze na Pecaru. Široki je ovom pobjedom došao na tri boda zaostatka za vodećim Željezničarom, koji od 19 sati igra protiv Olimpica na Grbavici.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.