Širokobriježani ubjedljivo slavili u prijateljskoj utakmici

Protiv Kiseljaka

Širokobriježani ubjedljivo slavili u prijateljskoj utakmici

Oko 300-ak gledatelja po prohladnom i kišovitom vremenu na stadionu u Kiseljaku pogledalo je prijateljski duel istoimene momčadi i Širokog Brijega.

Bilo je ovo ujedno i prvo gostovanje Širokog Brijega u Lepeničkoj dolini nakon punih 19 godina, a protiv tima koji se takmiči u 2. ligi FBiH "plavo-bijeli" na kraju su slavili sa 7:1.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Alen Jurilj u 11. minuti nakon kojeg je samo tri minute kasnije pogodio i Ilija Mašić. Prava majstorija viđena je u 22. minuti kada je Viktor Angelov u svome neslužbenom debiju za Široki Brijeg petom svladao domaćeg golmana, da bi do odlaska na odmor domaći smanjili vodstvo preko Marka Antića u 39. minuti.

U nastavku je golijadu Širokobriježana nastavio Dražen Bagarić pogotkom u 57. minuti. Desetak minuta kasnije zamijenio ga je Toni Jović i postigao dva pogotka - u 67. I 77. minuti. Posljednji pogodak na utakmici postigao je Luka Knežević u 85. minuti utakmice.

Prijateljska utakmica:

NK Kiseljak - NK Široki Brijeg 1:7

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Kiseljak: Bencun, Šimunić, Tomić, D. Duno, Vrbić, Antić, Medić, S. Bošnjak, V. Bošnjak, Ganija, Meša (još su igrali: Dujmović, Bradić, Škoro, M. Duno, Hodžić, P. Duno, Bojo). Trener: Spomenko Bošnjak

NK Široki Brijeg: Pehar, Cipetić, Matić, Barišić, Kvesić, Mašić, B. Vukoja, Z. Vukoja, Angelov, Jurilj, Jurić (još su igrali: Ćorić, Kovačić, Hrkać, Vištica, Enin, Marić, Franjić, Doći, Knežević, Jović, Bagarić). Trener: Denis Ćorić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi