Šišić: Boli me, mnogi su život izgubili za BiH

Kapiten Čelika

Šišić: Boli me, mnogi su život izgubili za BiH

Mnogo pažnje u bh. javnosti izazvao je kapiten Čelika Aldin Šišić koji je na društvenoj mreži Facebook prokomentarisao sramotno navijače navijača Zrinjskog.

Navijači bh. prvaka su za vrijeme današnje utakmice protiv Slobode skandirali "J**** te Bosno, j**** te ja, Hrvatska je moja domovina", što je jasna provokacija na dan kada se u BiH obilježava Dan državnosti, a sve to je zasmetalo Šišiću koji se nije ustručavao da javno iznese svoje mišljenje.

Nakon što smo prenijeli njegove riječi sa Facebooka, Šišić nam se javio u želji da opširnije prokomentariše kako navijanje, tako i svoju objavu.

"Mnogi su poginuli da bismo mi sad igrali i uživali u ovim vremenima. Mnogi su ostali bez očeva, braće i sestara. Naravno da me boli to sve kao čovjeka koji voli svoju državu i koji ne razlikuje vjere i gledam samo da li je neko čovjek ili nije. Ovo što uporno rade navijači Zrinjskog je prevazišlo sve normalne granice", kaže Šišić i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kako se mi igrači osjećamo kada gostujemo u Mostaru i slušamo povike s tribina da Bosna nije njihova država. Ako nije, kako onda uopšte igramo u istoj ligi? Ili je u pitanju neko UEFA-ino takmičenje? Ovo nije u redu i mislim da se ovome treba stati u kraj. Neka mi neko kaže na kojem to stadionu još odjekuju takve pjesme. Čelik, Željezničar, Sarajevo i Sloboda imaju mnogo više navijača, ali takvo nešto ne koriste na stadionima. Uopšte mi nije cilj da s ovim steknem neku popularnost, već mi je jednostavno krivo. Izvinjavam se ako sam koga uvrijedio s tim. Moji prijatelji su i Amar i Bojan i Mladen...", istakao je Šišić.


Sramotno navijanje Ultrasa je definitivno bacilo sjenu na pobjedu Zrinjskog nad Slobodom (2:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi