Šišić: Sve osim poraza u Bijeljini za nas je uspjeh

Kapiten Čelika za SportSport.ba

Šišić: Sve osim poraza u Bijeljini za nas je uspjeh

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 15. kola Premijer lige gostovati u Bijeljini kod ekipe Radnika. 

Zeničani se trenutno nalaze na pretposljednjoj poziciji na tabeli s 10 osvojenih bodova, koliko ima i Sloboda koja je na poziciji devet. Zeničanima je svaki bod od velikog značaja u borbi za opstanak, a crno-crveni se nadaju da bi prvo slavlje s gostujućih terena u ovoj sezoni mogli imati u Bijeljini.

Podsjetimo Čelik je na Bilinom polju rezultatom 3:0 pobijedio Radnik, a taj rezultat bio je veliko iznenađenje kada se uzme u obzir da je ekipa iz Bijeljine kolo prije gostovanja u Zenici pobijedila aktuelnog prvaka i lidera na tabeli Zrinjski iz Mostara. O narednoj utakmici za SportSport.ba svoj komentar je dao kapiten i ponajbolji igrač Čelika, 27-godišnji Aldin Šišić.

"Došao nam je novi trener, ovu reprezentativnu pauzu vjerujem da smo dobro iskoristili kako bi otklonili neke nedostatke u našoj igri. Novi šef od nas zahtjeva da igramo "više" nogometa, ne voli mnogo nabijanja lopte, tako da se privikavamo na taj njegov sistem. Naredna utakmica je teška kao i svaka za našu ekipu, Radnik je dobra ekipa, posebno na svom terenu. Oni će se sigurno željeti da iskupe za visok poraz u Zenici, kada su nas malo i podcijenili, sutra će siguran sam mnogo drugačije i ozbiljnije pristupiti utakmici", ističe Šišić.

Zeničanima će nedostajati par igrača, ali se nadaju prvim gostujućim bodovima

"Sutra ćemo nastupiti bez povrijeđenog Salčinovića i Kouadia, koji se još nije vratio, tu je i Hasanhodžić koji ima kartone. Ostali igrači su spremni, svi su motivisani i žele da se nametnu novom treneru za poziciju u ekipi. Sve osim poraza u Bijeljini realno za nas je uspjeh, pokušat ćemo se nadigravati s Radnikom i ostvariti pozitivan rezultat. Do kraja prvog dijela su još četiri kola, treba učiniti sve da se osvoji što više bodova, kako nam konkurenti na pauzu ne bi otišli s nekom osjetnom bodovnom prednošću" ,kazao je za SportSport.ba Aldin Šišić veznjak crno-crveni koji je ove sezone odigrao 13 utakmica uz učinak od dva gola i dvije asistencije na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika u Bijeljini: Marković, Udovičić, Duraković, Kazazić, Popović (Jurković), Kadrić, Mehić, Šišić, Šabanović, Duvnjak i Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi