Šišmiši se vraćaju na trening

Prozivka zakazana za 13. april

Šišmiši se vraćaju na trening

Fudbaleri Valencije vraćaju se treninzima za tačno 10 dana.

Španski AS javlja kako je prozivka zakazana za 13. april u Trening centru Ciudad Deportivo de Paterna.

Treninzi će se, po uzoru na one kakve rade bundesligaši Dortmund i Schalke, obavljati u grupama. Dakle, po dva igrača će skupa raditi i bit će izolovani, odnosno odmaknuti na propisnu udaljenost od ostalih grupa.

Prvenstvo u Španiji prekinuto je prije tri sedmice i za sada nije poznato kada će i da li će uopšte biti nastavljeno.

Valencia je u svojim redovima do prije nekoliko dana imala mnog zaraženih igrača, članova uprave i ostalog osoblja kluba, ali prije dva dana objavljeno je kako su svi izliječeni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Šišmiši se trenutno nalaze na 7. poziciji u La Ligi sa 42 osvojena boda poslije 27 odigranih utakmica.

Koronavirus je inače na svojoj najvišoj razini ovih dana u Španiji i zato čudi ovakva odluka kluba s Mestalle. Španija je jedna od najzaraženijih zemalja svijeta u ovim momentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi