Sitnica spriječila transfer Mbappea u RB Leipzig
Foto: EPA

Postigli dogovor, ali...

Sitnica spriječila transfer Mbappea u RB Leipzig

M. Šljivak

Sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick otkrio je kako je klub bio veoma blizu dovođenja velike zvijezde francuskog fudbala Kyliana Mbappea.

Fantastični Mbappe je ovog ljeta postao drugi najskuplji fudbaler u historiji. Monaco će za njegove usluge od PSG-a inkasirati čak 180 miliona eura, a sve je moglo biti drugačije da je Mbappe 2015. godine prihvatio ponudu Leipziga.

Tadašnji učesnik Cvajte je imao velike ambicije i Mbappe je bio na korak od dolaska u klub.

"Dogovor s Kylianom Mbappeom je bio skoro pa završen. Ipak, nastao je problem nakon što je naš trener Alexander Zoringer napustio klub i nismo znali ko će ga zamijeniti. Mbappeov otac mi je rekao da će sina pustiti u Leipzig ako ja budem trener. Ja mu to nisam mogao obećati i na kraju od transfera nije bilo ništa", istakao je Rangnick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Šta se kasnije dešavalo sa fantastičnim fudbalerom svima je poznato. Mbappe je eksplodirao i postao je jedna od najvećih zvijezda svjetskog fudbala, a nikad nećemo saznati šta bi se desilo da je Francuz završio u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi