"Situacija je ozbiljna, Premiership će biti otkazan"

Tvrdnje iz Italije

"Situacija je ozbiljna, Premiership će biti otkazan"

A. Čaušević
Teme:

Pitanje je hoće li se ovog ljeta igrati fudbal u Engleskoj, barem tako tvrdi sportski direktor Udinese, Pierpoalo Marino. 

S obzirom da se Udinese i Watford nalaze u vlasništvu porodice Pozzo, Marino tvrdi da ima pouzdane izvore kako će Premiership biti otkazan zbog ozbiljne situacije.

"Belgijanci su već otkazali sezonu, bez obzira na prijetnje UEFA-e. U Engleskoj, Premiership će izaći sa istim saopštenjem, pošto je situacija veoma, veoma ozbiljna. Samo se nadam da ćemo moći da uživamo u fudbalu poslije koronavirusa. Koliko god da smo bez fudbala, nema veze, važno da se sve vrati u normalu. Zabrinut sam i za naredne sezone, ne samo za ovu", kazao je Marino.

Međutim, nakon prijetnji UEFA-e Belgijanci su odlučili da ponovo sjednu za stol i razmisle o svojoj odluci te je za očekivati da ista bude promijenjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu klubovi iz Engleske traže rješenja kako završiti ostatak sezone kako bi se umanjili gubici koliko je to moguće zbog čega izjavu Marina treba uzeti s rezervom.

Inače, Watford je u opasnoj zoni skoro cijelu sezonu, zato možda i ne čudi zašto porodica Pozzo priziva poništavanje sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi