Šivšić napustio Pirotu i karijeru nastavlja u inostranstvu?

Nastavlja se osipanje igračkog kadra Travnika

Šivšić napustio Pirotu i karijeru nastavlja u inostranstvu?

Dino Kurbegović

Ekipa Travnika se nakon prvog dijela sezone nalazi se 13. mjestu sa samo 17 osvojenih bodova, šest manje od pozicije koju zauzima Vitez, a koja garantuje i naredne sezone igranje u Premijer ligi BiH.

Nakon što se s mjesta predsjednika kluba povukao Nihad Selimović, sinoć je kormilo kluba ponovo preuzeo Asim Fazlić, koji je već prije obnašao ovu funkciju.

Bez obzira na izbor novog rukovodstva, nekoliko standardnih igrača već je napustilo Pirotu. Podsjetimo da dres Travnika na proljeće sigurno neće nositi Feđa Dudić, Adis Nurković, Radoslav Aleksić, Germain Kouadio, te posljednji u nizu i Safet Šivšić.

Ovaj defanzivac potvrdio je za SportSport.ba da na proljeće neće nositi dres Travnika.

"Istekao mi je ugovor i nemam se namjeru vraćati u Travnik, imam nekoliko varijanti da svoju karijeru nastavim u inostranstvu i nadam se da ću u tome uspjeti. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu, a Travniku želim sve najbolje u nastavku sezone. Ja sam da svoj maksimum u prvom dijelu sezone i mogu kazati da sam zadovoljan svojim igrama, ali ne i ekipe, koja je pobjeđivala najbolje klubove u ligi, a gubila od onih od kojih nije smjela", kazao je za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Safet Šivšić u prvom dijelu sezone u dresu Travnika odigrao je 15 utakmica uglavnom na poziji lijevog bočnog, a postigao je i dva gola (Čelik,Željezničar). Ovaj 22-godišnji igrač u svojoj karijeri igrao je za omladince Dinama, te Sesvete i Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi