Travnik ostaje bez Adisa Nurkovića?

Iskusni golman traži klub

Travnik ostaje bez Adisa Nurkovića?

Nekadašnji rezervni golman bh. reprezentacije Adis Nurković (29) nalazi se na izlaznim vratima Travnika. 

Naime, Nurkoviću je 31. decembra 2015. godine istekao ugovor sa travničkim premijerligašem i razgovora po pitanju produženja saradnje nije bilo, a kao razlog za trenutnu situaciju u klubu se navodi odlazak Nihada Selimovića sa mjesta predsjednika.

"Sudbina fudbalera u većini slučajeva nije onakva kakvom je želimo. Moj ugovor sa Travnikom je istekao i vjerovatno zbog novonastale situacije sa bivšim predsjednikom Selimovićem razgovora po pitanju ostanka nije bilo", kazao je Nurković u telefonskom razgovoru za SportSport.ba, te dodao:

"Žao mi je što je Travnik u teškoj situaciji, jer je to klub sa velikom tradicijom. Loša situacija je bila i kada sam došao iz Čelika, ali smo se uz maksimalan angažman svih, prije svega Nihada Selimovića, uspjeli izvući i imali smo na raspolaganju sve uvjete za rad. Ja vjerujem da će Travnik i sada prebroditi krizu i izboriti opstanak u elitnom rangu u kojem je više od deset godina." 

Nurković sa svojim znanjem i iskustvom ne bi trebao imati problema sa pronalaskom nove sredine, a neki upiti već postoje.  

"Što se mene tiče, trenutno sam kući i nadam se da ću ubrzo riješiti situaciju vezanu za neki klub. Ne krijem da postoje upiti, ali u ovom trenutku nešto konkretno nemam", istakao je Nurković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Nurković je osim za Travnik imao priliku nastupati još za Krajišnik, Krajinu, Jedinstvo, Cibaliju, Slaven Belupo i Čelik. Za reprezentaciju BiH je ubilježio tri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi