Sjajan derbi na Pecari i čudesan preokret Širokog

Plemići poraženi

Sjajan derbi na Pecari i čudesan preokret Širokog

Midhat Šljivak

Široki je u derbiju 13. kola Premijer lige BiH savladao Zrinjski na Pecari sa 2:1.

Odličan meč odigran je na Pecari. Derbi je opravdao očekivanja, a na kraju je Široki slavio velikim preokretom.

Široki je prvi zaprijetio na ovom meču. U sedmoj minuti Čabraja je pokušao, ali je Pirić sigurno odbranio.

Na drugoj strani u devetoj minuti Zrinjski je umalo poveo. Pezer je šutirao, Bilobrk je kratko odbio do Handžića, a zatim golman Širokog odlično brani pokušaj napadača gostiju.

Sa otvorenom igrom se nastavilo i dalje. U 12. minuti je Široki ponovo u odličnoj prilici, ali je Menalo promašio veliku šansu iako je bio sam pred Pirićem.

Nova velika šansa viđena je u 21. minuti. Nakon udarca Stojkića, nesigurni Bilobrk je odbio loptu, do koje dolazi Ognjen Todorović i zatim petom pogađa prečku.

Plemići su u 31. minuti meča došli do vodstva. Bilobrk je bez ikakve potrebe istrčao, Todorović je bio brži i matirao je golmana domaćeg tima za prednost gostiju iz Mostara od 0:1.

Iako se potom očekivao pritisak Širokog, to se nije desilo. Ekipa Blaža Sliškovića je dobro zatvorila prilaze golu, a u 39. minuti mogli su i do drugog gola, ali je ovaj put Bilobrk šut Todorovića izbacio u korner

Prvo poluvrijeme duela na Pecari završeno je vodstvom aktuelnog šampiona BiH rezultatom 0:1.

Uvodne minute nastavka nisu donijele atraktivnu igru. Zrinjski je prepustio loptu domaćim fudbalerima i šansu za drugi gol je čekao iz kontre.

Široki nije uspijevao da lagano dođe do šansi. Odlično je funkcionisala defanziva gostiju, a u 59. minuti Bilbija je sjajnim udarcem zagrijao Bilobrka koji je uz dosta muke odbranio.

Domaći fudbaleri su krenuli žestoko od 70. minute. 

U 74. minuti su iskoristili prvu šansu u nastavku. Nakon kornera Bralić je pogodio prečku, lopta dolazi do Luke Menala koji sa jednog metra loptu šalje u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Samo četiri minute kasnije Široki stiže do velikog preokreta. Ćorić je prošao po desnoj strani, Menalo pogađa stativu, pa golmana Pirića. Došla je lopta potom do Čabraje koji pogađa za preokret i vodstvo Širokog od 2:1.

Pokušao je Blaž Slišković uvođenjem mladog Mulahusejnovića da promijeni stvari na terenu. Međutim, nisu uspjeli da dođu do prave šanse u ostatku meča. Ostalo je 2:1 za Široki i tako je nastavljena kriza u redovima šampiona Bosne i Hercegovine koji je već tri utakmice bez pobjede.

Široki je ovom pobjedom preuzeo vrh tabele sa 28 bodova, a isti broj bodova imaju Željezničar i Zrinjski.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Široki - Zrinjski 2:1 (Menalo 74', Čabraja 78' / Todorović 31')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi