Sjajan gest Neymara prošao u sjeni 'incidenta' s Ralstonom
Foto: EPA

Brazilac donirao dres fondaciji supruge Kennyja Dalglisha

Sjajan gest Neymara prošao u sjeni 'incidenta' s Ralstonom

Teme:

Neymar je briljirao u sinoćnjoj pobjedi PSG-a nad Celticom u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Ipak sjajnu izvedu je zasjenilo njegovo odbijanje da se, nakon utakmice, rukuje s fudbalerom Celtica Anthonyjem Ralstonom.

Sinoć su se oba velika pojačanja PSG-a upisala u strijelce. I Neymar i Mbappe su pogađali mrežu Celtica, ali je Brazilac dospio na naslovnice svjetskih medija jer se odbio rukovati s fudbalerom koji ga je "čuvao" na sinoćnjoj utakmici, Anthonyjem Ralstonom.

Mladi desni bek je pokušavao otežati posao Neymaru, vodili su njih dvojica borbu tokom čitave utakmice, a Brazilac je mladom Ralstonu na kraju odbio pružiti ruku.

Svi su osudili Neymarovo "djetinjasto" ponašanje, ali je Brazilac nakon utakmice ipak učinio jedan potez vrijedan hvale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, on je donirao svoj dres s brojem 10 fondaciji supruge legendarnog Kennyja Dalglisha, koja prikuplja novac za borbu protiv raka dojke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi