Sjajan meč Atalante i Lazija: Šest golova i podjela bodova

Remi u 17. kolu

Sjajan meč Atalante i Lazija: Šest golova i podjela bodova

Fudbaleri Atalante i Lazija podijelili su bodove u utakmici italijanske Serije A odigravši u Bergamu 3:3.

Bila je ovo sjajna utakmica u kojoj su mogli uživati svi ljubitelji fudbala, a posebno oni neutralni. Ekipa Lazija se nalazi u seriji slabih rezultata i večeras je učinila sve da osvoji barem bod u Bergamu i na kraju je uspjela.

Domaći su sjajno otvorili susret i nakon samo 19 minuta igre uspjeli su da povedu pogotkom Caldare. Samo tri minute kasnije Josip Iličić je bio precizan i tada je izgledalo da će Atalanta bez problema slavili pobjedu.

Ipak, kao što smo već rekli, Lazio se nije predavao i u 27. minuti je došao do pogotka preko Milinković-Savića. Samo osam minuta kasnije isti igrač je postigao novi gol i vratio rezultatski egal.

U drugom poluvremenu po jedan gol na obje strane. Prvo je Iličić pogodio u 50. minuti sa penala za novo vodstvo domaćih, da bi Luis Alberto izjednačio rezultat u 79. minuti za konačnih 3:3.

Treba reći i to da je Lazio sami finiš meča dočekao bez trenera Simonea Inzaghija koji je isključen zbog prigovora. Bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je 75 minuta za goste.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta se ovim remijem popela na 7. poziciju sa 24 boda, dok je Lazio dva mjesta ispred sa devet bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi