Sjajan meč na Meazzi i podjela bodova Intera i Torina
Foto: EPA

Utakmica 12. kola Serije A

Sjajan meč na Meazzi i podjela bodova Intera i Torina

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera remizirali su danas na domaćem terenu protiv Torina (1:1) u okviru 12. kola italijanske Serije A.

Inter je dosta bolje otvorio današnju utakmicu, imao nekoliko solidnih prilika, no Torino je uspio da otkloni sve opasnosti ispred svog gola. Od početka drugog poluvremena domaći tim je izvršio veliki pritisak na gol Torina imao nekoliko fantastičnih šansi, ali ostalo je 0:0.

I onda, kako to i biva u fudbalu stigla je kazna za Inter. Falque je sjajno prošao, te je sa vrha kaznenog prostora još bolje šutirao i zatresao mrežu Handanovića za 0:1. Samo minutu kasnije domaći su mogli do izjednačenja kada se Icardi našao sam ispred golmana Torina, ali je očajno šutirao.

Međutim, deset minuta prije kraja utakmice domaći su uspjeli da izjednače na 1:1. Asistenciju je upisao Icardi, a mrežu Torina zatresao je Eder koji je nekoliko minuta prije toga zamijenio Gagliardinija. Inter je pokušao da dođe do preokreta u finišu meča, no ostalo je 1:1.

Inter je trenutno na drugom mjestu sa 30 bodova, jednim manje od Napolija koji od 15 sati igra ptotiv Chieva. S druge strane, Torino je na sedmom mjestu Serije A sa 17 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 12. kolo:

Inter - Torino 1:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi