Sjajan meč na Pecari: NK Široki Brijeg nakon velikog preokreta pobijedio FK Mladost Doboj Kakanj

Premijer liga BiH, 10. kolo

Sjajan meč na Pecari: NK Široki Brijeg nakon velikog preokreta pobijedio FK Mladost Doboj Kakanj

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su večeras na Pecari Mladost Doboj Kakanj sa 3:2 u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Mladost je fantastično otvorila meč na Pecari i vrlo brzo je došla do dva pogotka. Prvo je u 5. minuti nakon greške golmana domaćih Fanimo pogodio za 1:0, da bi samo šest minta kasnije Mladost došla do novog pogotka i to preko Mušije.

Alarmi su se tada upalili među domaćim igračima koji su napali iz svih oružja prema golu Mladosti koja se u tim trenucima branila s desetoricom fudbalera.

Napadi su se domaćim igračima isplatili u 27. minuti kada dolaze do pogotka i to preko Ante Hrkača koji je pogodio sa nekih 25 metara. Do kraja prvog dijwela domaći su pokušavali i pokušavali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

U nastavku meča Široki reda prilike pred golom gostiju. Pokušavali su domaći preko Bagarića, Franjića, Matića i ostalih, a Mladost nije uspijevala preći centar. Napadi su im se isplatili u 84. minuti kada dolaze do poravnanja i to preko Bagarića. Kada se mislilo da je to i konačan rezultat susreta pogodio je za pobjedu domaćih u 90. minuti Franjić. Kvesić mu je ubacio, a Franjić je vrlo lijepo pogodio i uslijedilo je veliko slavlje domaćih. To je bio i konačan rezultat meča.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Široki Brijeg - Mladost 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Angelov, Jović, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić.

FK Mladost: Abdulahović, Horić, Fanimo, Vazda, Hiroš, Hasić, Smajlagić, Mušija, Begić, Bajić, Isaković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi