Lider u Mostaru, šampion na popravnom, fenjeraš na Grbavici

Najava mečeva 10. kola Premijer lige

Lider u Mostaru, šampion na popravnom, fenjeraš na Grbavici

A. Čaušević

Premijerligaši nemaju vremena za odmor. Danas će klubovi iz najjačeg ranga bh. fudbala od igrati treći meč u osam dana. 

Nakon što su prošle srijede igrali susrete 1. kola Kupa BiH, te za vikend odradili utakmice devete runde tokom dana u četiri različita termina će odigrati susrete 10. kola bh. prvenstva.

Jedan od zanimljivijih mečeva, barem u najavi, bi se trebao igrati u Mostaru. Velež će biti domaćin Tuzla Cityju. Rođeni su podigli formu, dok njihovi današnji gosti igraju konstantno dobro što potvrđuje i prvo mjesto na tabeli.

"Naboj i imperativ nije toliki, međutim, postaviti ćemo se tako da idemo na pobjedu jer svi oni koji dolaze u Mostar moraju shvatiti da nisu favoriti".

"Imamo ogroman respekt prema Tuzla Cityju, oni nisu bez neke na prvom mjestu, imaju sjajne pojedince i dobrog trenera koji radi dobar posao ali mi se pitamo u Mostaru i tako ćemo se i postaviti", rekao je Feđa Dudić u najavi utakmice.

Ove sezone dobre partije pruža i Željezničar koji će na svojoj Grbavici dočekati fenjeraša Zvijezdu 09. Plavi su ogroman favorit protiv ekipe koja još uvijek ne zna za prvenstveni trijumf u ovoj sezoni.

"Ostati neporaženi nam nije dovoljno na sutrašnjem meču. Učinit ćemo sve da ipak pobijedimo. Zvijezda za sada ima najmanje bodova, najbliža je da ispadne po tome. Ima ipak do kraja 24 kola. Oni su prošle sezone upisali prvu pobjedu u 13. kolu, a ipak su ostali u ligi i to glat. Tako da, sve sam vam rekao, a ništa vam rekao nisam", kazao je Amas Osim na pressici pred susret.

Priliku za popravni ispit te da blijeda partija na Tušnju postane zaborav Sarajevo će imati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Šampion će dočekati Borac, na domaćim utakmicama Bordo tim u ovoj sezoni zna samo za pobjede, a to će biti glavni cilj i protiv gostiju iz Banja Luke.

"Ne možemo opet odigrati tako loše, moraćemo uložiti puno više želje i truda. Borac ove sezone igra po sistemu toplo-hladno. Imaju 3-4 kvalitetnih igrača koji iza sebe imaju zavidne karijere i kvalitet i moraćemo uložiti puno truda i želje da bi stigli do tri boda. Što se tiče igračkog kadra i dalje imamo problema. U takvoj smo situaciji da nam se desi da se jedan igrač oporavi, a drugi povrijedi. Istina je da imamo određenih kadrovskih problema, ali šta je tu je", riječi su Husrefa Musemića u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U preostala tri duela snage će odmjeriti Radnik - Čelik, Široki Brijeg - Mladost DK i Sloboda - Zrinjski.

Utakmice u Bijeljini, Tuzli i Mostaru počinju u 16 sati. Pod reflektorima će se igrati susreti Sarajevo - Borac (18 sati), Široki Brijeg - Mladost DK (19) i Željezničar - Zvijezda 09 (20).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tcity
Hajmo City po povoljan rezultat aBd...
4 6
nedoni46
čak i kad ne ide dobro, oslovljavaju nas sa šampioni, lijep osjećaj nema šta
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi