Sjajan meč na Rujevici i remi Rijeke i Istre
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Lokalni derbi bez pobjednika

Sjajan meč na Rujevici i remi Rijeke i Istre

U posljednjoj utakmici 5. kola HNL-a, Rijeka i Istra su odigrali sjajan meč i podijelili bodove odigravši 3:3 na Rujevici.

Lokalni derbi je od starta ponudio golijadu. Igrao se treći minut kada je Mierez doveo Istru u vodstvo, ali već u narednom napadu je Heber poravnao na 1:1 i tako najavio sjajnu noć.

Mierez je u 17. minuti zabio svoj drugi gol za novo vodstvo Istre, ali je u 29. ponovo Heber bio strijelac za 2:2. Okršaj Brazilca i Španca u prvom poluvremenu okončan je rezultatom 2:2.

Uslijedio je nešto mirniji period utakmice, a onda je u 79. Heber kompletirao svoj hat-trick i pogodio za prvo vodstvo Rijeke na večerašnjoj utakmici. Pomislili su domaći da će njihov tim ipak doći do, možda i unaprijed upisana, tri boda, ali je u 81. Obeng šokirao Rujevicu i zabio za konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za Rijeku je svih 90 minuta odigrao Stjepan Lončar, dok je Srđan Grahovac cijeli meč presjedio na klupi za rezerve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi