Sjajna ideja Borussije: "Navijači" na tribinama spremni za nastavak sezone!

Zanimljivo i korisno

Sjajna ideja Borussije: "Navijači" na tribinama spremni za nastavak sezone!

Klubovi Bundeslige su prvi nastavili treninge i sada milioni ljubitelja fudbala širom svijeta pomno prate razvoj situacija u Njemačkoj jer bi upravo Bundesliga trebala biti prvo jače fudbalsko takmičenje koje će se nastaviti.

Za sada se kao datum potencijalnog nastavka sezone Bundeslige pominje 9. maj, a vrlo vjerovatno će se utakmice (ako se takmičenje nastavi) igrati bez publike kako bi se minimizirale šanse za širenje novog koronavirusa.

Ipak, Borussia Monchengladbach je našla način da igrači po nastavku šampionata ipak imaju osjećaj da su navijači uz njih.

Naime, na Borussia-Parku su se već počeli postavljati kartonski isječci sa likovima stvarnih navijača kluba.

Riječ je i o humanitarnoj akciji.

Svaki navijač može za 20-ak eura dobiti svoj isječak na tribinama Borussia-Parka, a taj novac ide na račune loklanih humanitarnih i društvenokorisnih organizacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajna ideja, zar ne?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti