Sjajna igra Rusije za veliku pobjedu nad Srbijom

Rusi pobijedili Srbiju

Sjajna igra Rusije za veliku pobjedu nad Srbijom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije pobijedila je Srbiju 75:72 u 2. kolu grupe D Evropskog prvenstva u Istanbulu.

Fantastičan meč odigrale su ove dvije selekcije u Ulker Areni, a na kraju je Rusija napravila malo iznenađenje i uspjela je da pobjedi favorizovanog rivala.

Rusija je odlično ušla u meč. Poveli su 10:3, ali je selektor Srbije onda napravio izmjenu na centarskoj poziciji, te je umjesto Kumića ubacio 222 centimetra viskog Bobana Marjanovića.

To se Srbiji isplatilo. Sve lopte su spuštali u reket, pojačali su odbranu i došli su do preokreta nakon deset minuta igre, 21:18.

Rusi su bolje ušli u drugi period. Serijom od 7:0 su došli do novog vodstva, ali je Srbija ubrzo uzvratila. Ipak, boljom završnicom poluvremena Rusi na odmor odlaze sa dva poena prednosti, 40:38.

Treći period ponovo donosi za nijansu bolju igru Rusa. Uspjeli su da naprave sedam poena prednosti na ulasku u posljednju četvrtinu (58:51), ali se daleko od toga da je meč bio završen.

Odličnom igrom na otvaranju posljednje dionice Srbija dolazi do vodstva (59:60), ali su potom ponovo stali. Rusi su to koristili, te su uspjeli da dođu na devet razlike četiri minute prije kraja (70:61).

Međutim, predaje naravno da nije bilo. Srbija je uvijek bila jako blizu, ali su ih greške u napadu ipak koštale. Rusija je prelomila meč i došla je do velike pobjede.

Do nje ih je vodio Alexey Shved sa 22 poena, dok je kod Srbije Bogdan Bogdanović ubacio 19 poena.

EP, 2. kolo:

Rusija - Srbija 75:72 (18:21, 22:17, 18:13, 17:21)

RUSIJA: Shved 22, Baburin, Fridzon 3, Ivlev 2, Antnov, Zubkov, Khvostov 4, Mozgov 11,  Vorontsevich 8, D. Kulagin 9, M. Kulagin 3, Kurbanov 11.

SRBIJA: Mačvan 6, Bogdanović 19, Lučić 12, Milosavljević 9, Birčevićm Štimac, Lazić, Mičić, Gudurić, Jović 2, Kuzmić 5, Marjanović 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi