Sjajna partija Ikonića u pobjedu Krke

Sjajna partija Ikonića u pobjedu Krke

U 12. kolu Lige-Telemach slovenačkog košarkaškog prvenstva Krka za koju nastupa naš reprezentativac Goran Ikonić upisala je još jednu pobjedu. Ikonić i društvo večeras su bili bolji od Hopsija (95:64).

Goran Ikonić je na pravi način predvodio tim za koji nastupa. Najbolji strijelac ove utakmice postigao je 26 poena za 25:58 minuta koliko je proveo u igri.

Za dva poena Ikonić je gađao 4/5, dok je i u šutu sa linije tri poena bio odličan ( 6/10). Pavič i Krivec su dodali po 13 poena. Kod domaćina treba izdvojiti Vrsaljka sa 17 postignutih koševa.

Olimpija je bila bolja od Laškog u gostima (70:55), Helios također uspješan na gostovanju kod Maribora (67:53), Dok je Slovan tek nakon produžetaka uspio slomiti otpor Elektre (77:74).

Poredak nakon 12. kola: Krka 12/0, Olimpija 8/4, Helios 8/4...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti