Sjajna partija Renfroea u pobjedi Bayerna

Bundesliga

Sjajna partija Renfroea u pobjedi Bayerna

Edmir Škorić

Košarkaši Bayerna savladali su rezultatom 92:84 Mitteldeutscher u susretu osmog kola njemačke Bundeslige.

Bayern je stigao do treće pobjede u prvenstvu u četvrtom odigranom bundesligaškom susretu. 

Očekivano su Bavarci savladali nemoćne goste, koji se nalaze na dnu tabele sa pet poraza iz isto toliko odigranih mečeva.

Bayern je imao plus osam nako prve dvominutne pauze (29:21), a ista razlika ostala je i na poluvremenu, kada je rezultat glasio 50:42.

Do kraja treće četvrtine Bayern je stigao do dvocifrene prednosti (72:62), a u zadnjoj dionici imao je i po 14 poena prednosti, ali je meč završen rezultatom 92:84.

Rivers je briljirao sa 22 poena u pobjedi Bayerna, Thompson je imao dva manje, a Savanović 17 poena. Bh. reprezentativac Alex Renfroe ubacio je 12 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a imao je i jednu oduzetu loptu. 

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nihad Đedović ubacio je svega tri poena. Otue je bio najefikasniji kod gostiju. Centar Mitteldeutschera ubacio je 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.