Sjajna scena na Etihadu: Mike Dean "sakrio" loptu od Sergija Aguera
Sergio Aguero je za City postigao 160. golova. Ove sezone je stigao do brojke od 14. pogodaka (Foto: Screenshot)

Zanimljiva situacija

Sjajna scena na Etihadu: Mike Dean "sakrio" loptu od Sergija Aguera

M. Šljivak

Sergio Aguero vodio je Manchester City do pobjede protiv Chelseaja.

Građani su Plavce pregazili sa 6:0, a hat-trick je postigao fantastični argentinski napadač.

Običaj je da nakon meča igrač koji je postigao tri gola loptu odnese kući, pa je Aguero nakon meča krenuo po loptu kod sudije Mikea Deana.

On je to naravno očekivao, pa se odlučio našaliti sa napadačem Cityja. Loptu je sakrio od Argentinca, koji je šalu prihvatio uz osmijeh i na kraju je naravno dobio loptu.

Agueru je ovo bio 11. hat-trick u Premier ligi. Izjednačio se na vrhu sa legendarnim Alanom Shearerom, ali jako brzo bi on mogao biti ispred slavnog napadača Blackburna i Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac je također postao tek šesti igrač koji je učestvovao u 200. golova jednog tima u Premier ligi, a to su pored njega još napravili Wayne Rooney, Ryan Giggs, Thierry Henry, Frank Lampard i Steven Gerrard.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti