Sjajna utakmica i remi Gijona i Granade

Šest golova i dva crvena kartona

Sjajna utakmica i remi Gijona i Granade

Posljednju utakmicu 8. kola španske Primere odigrali su večeras Sporting Gijon i Granada, a rezultat je na kraju glasio 3:3.

Domaće je u prednost doveo Espinoza u 8. minuti, da bi Granada do poluvremena preokrenula rezultat preko Pitija u 31. i Successa u 41. minuti.

Igrao se 73. minut iada je El Arabi postigao treći gol za Granadu, i sve je mirisalo da će tri boda pripasti gostima. Da tako ne bude pobrinuli su se fudbaleri oba tima.

Prvo je medvjeđu uslugu Granadi učinio Lopes, koji je u 81. minuti zaradio crveni karton. Cases je u 88. minuti na asistenciju Halilovića smanjio na 3:2, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade Doria zaradio drugi žuti karton i tako je Granada ostala s devetoricom na terenu.

Gol vrijedan jednog boda postigao je Guerrero u šestoj minuti sudijske nadoknade, a uslijedilo je veliko slavlje domaćih navijača.

Granada i dalje zauzima posljednju 20. poziciju na tabeli sa pet bodova, dok je Gijon 12. sa devet bodova.

Primera, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gijon - Granada 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.