Sjajne ocjene za večerašnji nastup Miralema Pjanića
Foto: EPA

Samo je jedan igrač Stare dame bolje ocijenjen

Sjajne ocjene za večerašnji nastup Miralema Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić iz nastupa u nastup pokazuje da je krucijalan dio Juventusove mašinerije koja je, nakon nove pobjede protiv Monaca, osigurala svoje mjesto u finalu Lige prvaka.

Pjanić je i u revanš utakmici polufinala Lige prvaka protiv Monaca, pokazao da posjeduje izuzetan osjećaj za igru, a to znaju cijeniti svi poznavaoci fudbalske igre.

Ugledni italijanski portal Football Italia je nakon pobjede Juventusa rezultatom 2:1, ocijenio partije igrača Stare dame, i naravno Pjanić je dobio izuzetno visoku ocjenu, te je samo strijelac drugog gola, sjajni Dani Alves, dobio višu ocjenu za svoje današnje izdanje.

Alves je dobio devetku, dok su Pjanić i Mandžukić ocijenjeni osmicama. Marcisio i Cuadrado su dobili šestice, dok su svim ostalim igračima Juventusa dodijeljene sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Orkestrator igre Juventusa, Miralem Pjanić je vjerovatno najpodcjenjeniji vezni fudbaler na svijetu. On povezuje svoju ekipu, čini igru protočnom i dozvoljava napadačima da 'cvjetaju'. Ne može puno ljudi čitati igru kao što to može Pjanić, on može uočiti protrčavanja svojih saigrača prije nego što se ona i dese", naveli su novinari italijanskog portala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi