Sjajne vijesti za Zmajeve: Ahmedhodžić i Hadžikadunić uskoro u dresu BiH!

Čeka ih promjena sportskog državljanstva

Sjajne vijesti za Zmajeve: Ahmedhodžić i Hadžikadunić uskoro u dresu BiH!

S. Mlaćo

Na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje Dušana Bajevića nisu se našla imena Anela Ahmedhodžića i i Denisa Hadžikadunića, dvojice mladih nogometaša koji nastupaju u Švedskoj, odnosno Rusiji. Ranije su nastupali za mlade selekcije Švedske.

Na ovo pitanje danas je odgovorio pomoćnik Dušana Bajevića Slaven Musa.

"Oni su u proceduri promjene sportskog državljanstva i zbog toga ih nema na spisku. Sada ne mogu konkurirati za utakmice Lige nacija, a pregledali smo mnogo njihovih utakmica. Kvalitet su za reprezentaciju, Misimović je razgovarao sa njima i njihovim roditeljima, te su izrazili želju da igraju za našu reprezentaciju. To su jedini razlog što ih nema na okupljanju i nadamo se da će ta procedura biti ubrzo završena", kazao je Musa.

Ahmedhodžić će sutra dobiti bh. pasoš, a zatim će biti pokrenut proces promjene sportskog državljanstva.

Top Komentari

Hare
Svaka čast Misketu, borac bio za reprezentaciju i kao fudbaler a i sada
21 0
Bhf111
Bravo Miske. Zivim za dan da nam u savezu budu spaha bolic konjic salihamidzic jos malo i Dzeko tad cemo se moci nadati borbi na terenu i pravim igracima
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi