Sjajni Čelik slavio i protiv Širokog Brijega

Zeničani slavili

Sjajni Čelik slavio i protiv Širokog Brijega

Edmir Škorić

Nogometaši Čelika i Širokog odigrali su jedan od derbija sedmog kola BHT Premijer liga, a domaći su slavili s 2:1.

Samo što se krenulo s centra, Čelik je poveo. Dedić je bio strijelac za slavlje domaćih, koji igraju sve bolje i bolje.

Uslijedio je period igre u kojoj je Široki bio bolji. Umalo da Zeničani u 23. minuti postignu novi pogodak, kada je Bajraktarević prošao golmana gostiju, vratio u sredinu, no Širokobriježani izbacuju loptu.

Napadi Širokog nastavljeni su u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela, Wagner je u u 36. minuti glavom pokušao, ali ostalo je 1:0 do poluvremena.

Na otvaranju drugog dijela Crnov u šansi, no Čolić ispred njega u posljednji čas izbija loptu. U 54. minuti Karić ulazi u kazneni prostor gostiju i s desne strane vraća loptu u peterac, ali niko od njegovih saigrača nije pratio akciju.

U 60. minuti Bralić prijeti za goste, a tri minute kasnije Popoviću se ukazala dobra šansa, ali Soldo sjajno brani. Desetak minuta kasnije Selimović šutira preko gola. Izmjenjivali su se napadi, Čelik je htio ovjeriti tri boda, a Široki izbjeći poraz. I onda kontra domaćih u 84. minuti, a Salčinović ovjerava trijumf Zeničana. 

Menalo je u finišu postigao utješni gol za goste s Pecare.

Čelik ima 12 bodova i u samom je vrhu tabele, dok je Široki ostao na 11 bodova. 

Čelik - Široki 2:1 (Dedić 2, Salčinović 84/ Menalo 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Kazazić, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Čolić.

Široki: Soldo, Barišić, Ćorić, Pehar, Wagner, Kožulj, Sesar, Bralić, Crnnov, Kresinger, Marković 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.