Sjajni Gojak u timu kola: "Dinamovo najveće otkriće"
O kakvom se igraču radi prepoznao je i selektor Robert Prosinečki, uvrstivši mladog Gojaka na spisak za predstojeće dvije utakmice reprezentacije BiH (Foto: EPA)

Novi A reprezentativac BiH

Sjajni Gojak u timu kola: "Dinamovo najveće otkriće"

Amer Gojak polako ide prema tome da će se uskoro o njemu govoriti i pisati kao o jednom od boljih bh. igrača koji je igrao za Dinamo.

Novopečeni "A" reprezentativac BiH je trenutno jedan od najboljih mladih igrača Dinama, riječi hvale na njegov račun imaju brojni saigrači, pa i trener Nenad Bjelica u čijim zamislima je ovaj mladi Sarajlija neizostavan.

Ono što je najbitnije, jeste da Gojak na najbolji mogući način se odužuje - igrama. Tako je u prošlom kolu protiv Osijeka bio velikim dijelom zaslužan za prvi gol, pošto je nakon njegovog silovitog udarca golman samo odbio loptu na nogu Gavranoviću, koji ju je potom pospremio u mrežu, a da to nije prošlo nezapaženo svjedoči i uvrštanje u idealni tim 13. kola.

"Dinamov terijer se dobro hrvao s Osijekovom trojkom u sredini terena. Bez sumnje je najveće Dinamovo otkriće, a može se reći i povratnik godine, budući da je sezonu prije bio u drugom, pa i trećem planu", pišu mediji u Hrvatskoj za Gojaka.

Uz Gojaka, mjesto u idealnih jedanaest još su našli Grbić, Lecjaks, Musa, Prenga, Karačić, Atiemwen, Heber, Olmo, Gavranović i Bradarić.

Svjestan da se radi o velikom potencijalu i selektor Prosinečki je kada je tek preuzeo BiH najavio da će pratiti Gojaka. I, eto, krajnji rezultat je poziv u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi