Sjajni golman objavio zašto je odbio Real Madrid
Foto: EPA

Kepa se oglasio

Sjajni golman objavio zašto je odbio Real Madrid

Midhat Šljivak

Madridski Real bio je tokom januarskog prelaznog roka na korak od dovođenja golmana Athletic Bilbaa Kepe Arrizabalage.

Međutim, 23-godišnji čuvar mreže je odlučio da odbije ponudu iz Madrida. Potpisao je novi ugovor sa voljenim klubom i to do 2025. godine.

Kepa je objasnio zašto nije želio da dođe u Real početkom godine. Razlozi su sasvim jasni.

"Vodio sam se isključivo sportskim razlozima. Da bih ostao u igri za odlazak sa reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, morao sam pružati dobre nastupe u klubu. Odlučio sam ostati u Athleticu i sretan sam zbog odluke. Radujem se što ću služiti klubu u narednih osam godina", poručio je sjajni golman.

Kepa je jedan od najboljih mladih golmana Evrope. Pored Reala povezivao se još i sa Juventusom, ali je on očigledno odlučio da postane legenda baskijskog velikana.

Real će sa druge strane morati da potraži novog golmana koji bi na Santiago Bernabeu mogao stići već u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi