Sjajni nastupi bh. košarkaša: Gordić srušio prvaka Evrope
Foto: EPA

Odlične igre bh. košarkaša

Sjajni nastupi bh. košarkaša: Gordić srušio prvaka Evrope

M. Šljivak

Fantastična sedmica je iza naših košarkaških reprezentativaca, a iako su gotovo svi imali po nekoliko sjajnih predstava, najveću ocjenu je zaslužio Nemanja Gordić, koji je sa Cedevitom srušio aktuelnog prvaka Evrope Maccabi iz Tel Aviva.

Gordić je briljirao u pobjedi Cedevite nad Ponosom Izraela. Ubacio je 16 poena, imao je četiri skoka i tri asistencije za 31 minutu na parketu. Sjajni play Cedevite je tako nastavio sa odličnim partijama u zagrebačkom timu, te je potvrdio da se nalazi u zaista fantastičnoj formi.

Nemanja je i u susretu ABA lige protiv Levskog bio jako dobar. Za 20 minuta na parketu ubacio je devet poena i imao je šest asistencija.

Đedović nastavio briljirati u dresu Bayerna

Bek naše selekcije Nihad Đedović nastavio je sa odličnim partijama u dresu minhenskog Bayerna. Iako je Bayern tijekom protekle sedmice upisao dva poraza, Nihad je ponovo briljirao. Prvo je u porazu od Turowa u Euroligi ubacio 16 poena, da bi zatim u prvenstvenom duelu protiv bivšeg kluba Albe iz Berlina ubacio 18 poena.

Mirza nastavio po starom, Jusuf prvi put dvocifren

Naš dvojac u NBA ligi Mirza Teletović i Jusuf Nurkić je nastavio s odličnim partijama. Mirza je odigrao s Brooklyn Netsima četiri utakmice. Početkom sedmice su Netsi razbili Oklahomu, a Mirza je u pobjedi učestvovao sa osam poena.

Zatim je uslijedio domaći poraz Netsa od Minnesote, a Teletović je ovaj susret završio sa devet poena. Najbolju partiju tijekom sedmice naš kapiten je pružio u pobjedi svog tima nad velikim rivalom New York Knicksima. Ubacio je 18 poena, da di proteklu sedmicu završio sa učinkom od sedam poena u pobjedi nad Orlandom.

Jusuf Nurkić je po prvi put u kratkoj NBA karijeri bio dvocifren. U porazu od Clevelanda Jusuf je za Denver ubacio 10 poena, te je imao četiri skoka za 17 minuta. Prethodno je Nurkić Sacramentu ubacio tri poena uz pet skokova za osam minuta na parketu, da bi potom u još jednom duelu ovih ekipa za 13 minuta upisao šest poena i pet skokova.

Susret protiv Portlanda Jusuf je odgledao s klupe...

Bh. centri odigrali sjajno

Pored Jusufa Nurkića i ostali bh. centri su imali itekako dobre nastupe.

Elmedin Kikanović je u porazu Eniseya od litvanskog Siauliaija ubacio 15 poena, dok je Andrija Stipanović ubacio 14 poena u pobjedi nad Trabzonspora nad Atomeromuom, a zatim i 13 poena u pobjedi nad Turk Telekomom.

Mladi Emir Sulejmanović briljirao je u porazu B tima Barcelone sa 22 poena i pet skokova za 30 minuta na parketu.

Miroslav Todić je odigrao sjajno za Sassari u Euroligi. Iako je italijanski tim teško poražen od Reala, Todić je u ovom susretu briljirao sa 20 poena i šest skokova za samo 23 minute. U prvenstvu Italije je u porazu od Cantua ubacio sedam poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.