Sjećate li se Altidorea? Dobio je ponudu kakvu mnogi fudbaleri mogu sanjati

Hoće li otići u Kinu?

Sjećate li se Altidorea? Dobio je ponudu kakvu mnogi fudbaleri mogu sanjati

Jedan od najboljih američkih fudbalera Jozy Altidore dobio je sjajan ugovor za nastavak karijere. 

Altidore, koji je danas član MLS kluba Toronto FC, dobio je ponudu iz Kine, prenose tamošnji mediji.

Za njegove usluge interesuje se ekipa Jiangsu Suninga koja mu je spremna ponuditi trogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao oko osam miliona eura na godišnjem nivou.

Također, pomenuti klub je spreman platiti Torontu obeštećenje u visini od 10 miliona eura.

Ipak, treba reći i to da ovom napadaču nije loše ni u trenutnom klubu obzirom da je nedavno produžio ugovor do 2022. godine, a godišnje zarađuje nešto više od šest miliona eura.

Za vas koji ste zaboravili, podsjetit ćemo da je Altidore svojevremeno igrao za Villarreal, AZ Alkmaar i Sunderland, a član Toronta je od 2015. godine.

Danas ima 29 godina i pred njim je još nekoliko dobrih sezona. Za reprezentaciju SAD-a odigrao je čak 113 utakmica i postigao 42 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi