U Engleskoj se nije snašao, a u MLS-u prima ogromnu platu
Foto: EPA

Toronto FC odlično plaća Jozyja Altidorea

U Engleskoj se nije snašao, a u MLS-u prima ogromnu platu

Može se reći da boravak Jozyja Altidorea u Premier ligi nije bio pretjerano uspješan. On se prvi put u Engleskoj okušao u dresu Hulla kada je u 28 utakmica postigao samo jedan gol.

Američki napadač je, tada, u Hull stigao na pozajmicu iz Villarreala, da bi se u Premier ligu ponovo vratio 2013. godine kada je nakon odlične sezone u AZ Alkmaaru stigao u Sunderland.

Ipak, ni u Sunderlandu Altidore nije uspio opravdati očekivanja. On je u 42 utakmice u Premier ligi postigao tek jedan pogodak, te je nakon neuspješne epizode u ovoj ekipi prešao u Toronto FC.

A nakon što su objavljena imena najplaćenijih igrača za 2017. godinu u MLS-u, navijači Sunderlanda će vjerovatno biti iznenađeni.

Naime, osnovna godišnja plata Jozyja Altidorea iznosi čak 4,875 miliona dolara.

U MLS-u, trenutno, samo Michael Bradley, Sebastian Giovinco, Kaka, Pirlo, Schweinsteiger i David Villa imaju veće plate od Altidorea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi