Sjećate li se čuvene generacije Leedsa? O njihovim igrama priča ne prestaje!

Legendarna ekipa koja je oduševila sve

Sjećate li se čuvene generacije Leedsa? O njihovim igrama priča ne prestaje!

M. Šljivak

Leeds United je nakon 16 godina ponovo član engleskog Premiershipa.

Legendarni klub sa čuvenog Elland Roada prošao je kroz ogromnu krizu od ispadanja 2004. godine, promijenio je 15 menadžera i pet vlasnika, a nakon što se klub stabilizovao doveden je Marcelo Bielsa.

Čuveni El Loco je prošle sezone bio blizu da vrati klub u elitu. Nažalost nije uspio, ali je već ove bilo jasno da Leeds niko ne može zaustaviti.

Prije velikog pada i borbe za opstanak kluba, Leeds je imao jednu od najboljih generacija u historiji. O njima se još uvijek priča širom svijeta, a radi se o ekipi iz sezone 2000/2001.

Igrao je Leeds prelijep fudbal. Dogurao je i do polufinala Lige prvaka, gdje ih je zaustavila Valencija, ali taj tim je pokupio sve simpatije zbog igre i načina na koju je ekipu vodio David O'Leary.

Većina fudbalera iz te mlade ekipe napravila je potom velike karijere, a podsjetit ćemo se samo nekih imena:

Nigerl Martyn, Olivier Dacourt, Lucas Radebe, Jonathan Woodgate, Robbie Keane, Mark Vidua, Harry Kewell, Lee Bowyer, Alan Smith, Danny Mills, Eirik Bakke, Dominic Matteo, Rio Ferdinand, Gary Kelly, Ian Hart...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi se s velikom radošću sjećaju ovog tima. Prava je šteta što nikada nisu uzeli trofej, ali ni to ih nije spriječilo da uđu u historiju.

Sada je međutim došlo vrijeme za neke nove klince. Leeds ima odličan tim, Bielsa ih je sasvim sigurno odavno spremao za Premiership i nadamo se da će zauzeti svoje mjesto u vrhu engleskog fudbala.

Top Komentari

bahlje
Baš je bilo lijepo gledati ovu ekipu kako igra , kao mali svi smo navijali za Manchester UTD , Arsenal , Chelsea , Liverpool ... , ali smo svi potajno navijali ili bar poštovali ovu ekipu Leeds Uniteda .
10 0
Maestro
Ko se ne bi sjetio puno ljepši nogomet se igeao u to vrijeme sad većinom igraju umišljeni manekeni i šminkeri
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi