Sjećate li se Oscara Cardoza? I dalje igra i zabija sa svoje polovine
Foto: Screenshot

Spektakularan gol

Sjećate li se Oscara Cardoza? I dalje igra i zabija sa svoje polovine

Oscar Cardozo je godinama bio jedan od "zaštitnih znakova" Benfice i udarna igla portugalskog velikana.

Ipak, nakon sedam godina se oprostio od Benfice i 2016. godine prešao u Trabzonspor. Nije se, međutim, dugo zadržao u Trabzonu, kao ni u Olympiacosu nakon toga, a na ljeto 2017. se vratio u svoj Paragvaj.

Od tada igra u domovini za Libertad iz Asunciona, a u utorak navečer je ovaj korpulentni napadač uspio postići spektakularan gol.

Njegov Libertad je razbio bolivijski The Strongest sa 5:1 u kvalifikacijama za Copa Libertadores, a 35-godišnji Cardozo je u 87. minuti postigao čevrti gol svoje ekipe.

Iskusni paragvajski napadač se odlučio za udarac sa vlastite polovine nakon što su njegovi saigrači oduzeli loptu fudbalerima The Strongesta, te je uspio lobovati nespremnog čuvara protivničke mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi