Everton želi Cardoza

Paragvajski napadač na meti engleskog kluba

Everton želi Cardoza

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Benfice Oscar Cardozo nalazi se na meti Evertona.

Paragvajski napadač trenutno nastupa u dresu turskog Trabzonspora, a interes za njega pokazali su Everton i Norwich City. Engleski mediji navode da je Cardozo na korak od prelaska u Everton, te da bi ovaj transfer uskoro trebao biti ozvaničen.

Menadžer Evertona Robert Martinez je priznao da bi volio da njegovu ekipi u januarskom prelaznom roku pojača 32-godišnji Cardozo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cardozo je sedam sezona nosio dres Benfice za koju je odigrao 175 utakmica i postigao je 112 golova. Od ljeta 2014. godine je član Trabzona u kojem je do sada upisao 42 nastupa, a 23 puta je tresao protivničku mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi