Sjećate li se Petra Šegrta? Pronašao je zanimljiv angažman

Nekadašnji trener Zvijezde

Sjećate li se Petra Šegrta? Pronašao je zanimljiv angažman

Petar Šegrt, kojeg bh. javnost pamti iz vremena kada je vodio gradačačku Zvijezdu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pronašao je novi selektorski angažman.

Nakon što je u razdoblju od 2015. do 2017. godine bio na klupu Afganistana, ovaj 51-godišnji hrvatski stručnjak preuzeo je fudbalsku reprezentaciju Maldiva koja na FIFA-inoj rang listi zauzima 150. poziciju.

Iako se radi o reprezentaciji koja ne kotira dobro u fudbalskim okvirima, Šegrt ima želju da napravi određene rezultate i da donese malo radosti za stanovnika Maldiva. Na klupi ove selekcije će debitovati ovog mjeseca, kada Maldivi u okviru Azijskog kupa igraju protiv Bhutana 27. marta.

Šegrt (51) je većim dijelom trenersku karijeru gradio u Njemačku, gdje je, između ostalog, radio u klubovima poput Bochuma (U19), Duisburga (U19) i Waldhof Mannheima. Još je vodio Ried, Leoben, PSM Makassar, Zvijezdu, reprezentacije Gruzije i Afganistana...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi